onsdag 7 mars 2012

"En vassare typ av distriktsläkare"

Redan innan jag hade börjat plugga till läkare fick jag frågan om vilken typ av läkare jag ville bli och därefter har frågan duggat lika tätt som föreläsares häpna uttalanden kring möjligheten att bedriva regionaliserad läkarutbildning via videolänk.

Jag började med att utesluta ett fåtal specialiteter som inte lät lockande. Sedan insåg jag att jag måste ha en undermedveten jourfetisch eftersom de specialiteter som kvarstod på listan alla har en icke-så blygsam jourbörda. Sedan drygade jag ut listan med några fler jourtunga specialiteter.

Och igår så tror jag att jag bestämde mig på riktigt. Jag vill bli akutläkare.

3 kommentarer:

Sus sa...

Grattis till ett tungt beslut fattat.

Akutläkare, jobbar man då med alla typer av fall eller måste du ändå specialisera sig mot medicin eller ortopedi eller liknande? Jag kan så lite om sådant här ju!!

Little Miss Splendid sa...

Idag har akutläkarna ingen egen specialitet, så de som utbildar sig här på NUS läser till narkosläkare men med tjänstgöring som akutläkare. För närvarande har akutläkarna bara nätter (detta ändras dock i höst) och tar alla patienter utom neonatal som kommer in på akuten nattetid. Så det blir medicin, ortopedi, kirurgi, barn etc. Väldigt mycket och samtidigt otroligt kul!

På vissa orter bemannar akutläkarna ambulanser/ambulanshelikoptrar också. Det kommer nog att hända en del inom de närmaste åren, så jag följer utvecklingen med spänning och håller tummarna för att akutläkare erkänns som egen specialitet innan det är dags för mig att söka ST!

Sussi sa...

Ok, då var det lite som jag tänkte - dvs varierande men samtidigt antar jag svårt då det är mycket man måste vara & bli duktig på. Fast kul låter det. Kul, kul, kul!